Hidratacija

hidratacija
hidratacija
hidratacija
hidratacija

Voda je bitna za cijelo tijelo – konačno, naše tijelo se sastoji od približno 60% vode. Zato svi trebamo voditi računa da tijelo treba stalno hidratizirati iznutra i izvana, kako bismo izgledali dobro i osjećali se dobro. Što, dakle, možemo učiniti? Pijte dosta vode i osigurajte potrebnu hidrataciju svojem tijelu uz ovih 5 savjeta.

Ponekad je stvarno korisno ako vidite vodu koju planirate popiti i ako tijekom dana možete pratiti koliko ste popili. Zato vodu koju planirate popiti nalijte u bocu i ponesite sa sobom ma kamo krenuli. Boca s vodom bit će podsjetnik da pijete i motivirat će vas da polako pijuckate tijekom dana.

Čini se da hladna voda više osvježava od vode na sobnoj temperaturi. Bocu s vodom nakratko ostavite u zamrzivaču i potom je ponesite sa sobom. Ostat će hladna nekoliko sati i možda će vam prijati, pa ćete piti više.

Jutarnji zadah iz usta” podsjeća nas da je prirodno da smo ujutro malo dehidrirani. Zato uz krevet imajte čašu vode i popijte je čim se probudite.

Neka vaša voda bude posebna – dodajte joj malo Biljnog koncentrata aloje, krišku svježeg limuna ili limete, malo krastavca, nekoliko bobica, svježe listove metvice ili malo svježeg đumbira. Blago osvježavajuć okus učinit će je posebnom.

Neka vam voda bude aperitiv – svaki obrok počnite s čašom vode. Ne samo da ćete lakše ispuniti preporučeni unos vode, već ćete možda i malo obuzdati apetit.

Naša preporuka: Biljni koncentrat aloje

Ovaj ukusan niskokalorični napitak pomoći će vam da uvijek budete hidratizirani. Jednostavno ga dodajte u vodu i dobit ćete zdraviju alternativu visokokaloričnim zašećerenim bezalkoholnim napitcima.

Naša preporuka: Instant biljni napitak
s ekstraktima čaja

Nakon buđenja popijte osvježavajući biljni napitak s ekstraktima čaja koji sadrži 85 mg kofeina. Osim što ima malo kalorija, obogaćen je zelenim i crnim čajem i ukusan je bilo da ga pijete vrućeg ili hladnog.